Het gelijkheidsbeginsel

Waarom is het een slechte keuze om voedsel productie uit te besteden aan andere landen? Omdat water en eten onze primaire levensbehoeften zijn. We kunnen best overleven zonder internet, we houden het best vol als we een weekje geen kleding kunnen kopen, maar we houden het niet vol zonder gezond eten en veilig drinkwater. Waarom zou je dat ooit uit willen besteden?

Wanneer een land fungeert als ‘voedselproducent van een continent’ is dat ten eerste een strategisch doelwit, maar geeft dat land ook meer macht. Nu is dat geen probleem als je beste vrienden bent, maar zoals de huidige crisis ons geleerd heeft, is het prima mogelijk om vrienden waarvan je dacht dat zij een afwijkende mening zouden respecteren, toch om relatief persoonlijke keuze kwijt kan raken.

Wanneer onderhandelingen gevoerd worden vanuit een gelijke positie zal de onderhandeling waarschijnlijk voor beide partijen gunstig zijn. Wanneer onderhandelingen gevoerd moeten worden vanuit minderwaardige positie zul je altijd een stukje van je vrijheid op moeten geven voor veiligheid.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *