Conservatief in een veranderende wereld Blog

Minderheid > Meerderheid > Individu

By admin on december 12, 2021

We (ja, wij ook) dwalen steeds af van het grote geheel. Onze lichamen en geesten zijn zo overprikkelt door informatie uit allerlei hoeken. Voor elke wetenschappelijke conclusie is er wel een voor en tegenstander te vinden.

Alles lijkt nu beter, we kunnen meer, we weten meer. Maar ook al is dat waar, we krijgen ook meer vragen. Onze aandacht spat uiteen, en waar we ons vroeger als kind nog wel eens een middag konden vervelen omdat het buiten regende, zijn we nu enkel nog overprikkelt. Overprikkelt met informatie, reclames, en beeldschermen. Rust is iets dat we tegenwoordig moeten afdwingen.

Ik loop hier graag achter door de bossen en de bergen, gewoon alleen met mijn hond. Zij is dan druk met het jagen op een perfecte stok, terwijl ik navigeer door het afwisselende terrein van moeras, gesteente, water en heide. Op dit soort momenten heb ik soms een telefoon bij, maar vaak ook niet. Gewoon omdat als ik terug kom, het huis er doorgaans toch nog wel staat, mijn werk er ook nog wel is en er meestal niemand mijn hulp direct nodig had. En die rust, ook al ben je niet in rust, is goud waard. Gewoon je gedachten ordenen, zodat je weer klaar bent voor de chaos van de dag.

Op school hebben we geleerd dat we in een democratie leven, oftewel: de meerderheid bepaald. We leren ons dus conformeren aan een groep, ‘You are in, or you are out’. De meerderheid bepaalt werkt niet in alle gevallen, want dan zou een minderheid te lijden kunnen krijgen onder de tirannie van de meerderheid. Stel dat 5 mensen 1 iemand willen beroven, dan is er (hopelijk) niemand die zegt “Ja sorry, de meerderheid heeft gesproken”.

We zitten nu in een situatie waarin we het individu niet alleen ondergeschikt aan de meerderheid maken, maar ook de meerderheid onder bepaalde minderheden plaatsen. Oftwel: de meerderheid lijdt onder de minderheid, en het individu lijdt onder de meerderheid.

Dit wil ik graag illustreren aan de hand van een aantal controversiƫle onderwerpen:

Klimaat: De meerderheid, de consument dient zuiniger te leven. Individuele keuzes, bijvoorbeeld het eten van vlees, op vakantie gaan, moeten losgelaten worden voor “The greater good”, terwijl de minderheid (In dit geval) de rijken, zakenlieden, mogen doorgaan met exploitatie van de aarde (want tja, die is alleen van hun… ofzo) ‘Don’t take ecological advice from someone who travels by private jet’.

Identiteitspolitiek: Voorstanders van identiteitsonderwijs willen dat kinderen vanaf een zo jong mogelijke leeftijd onderwijs krijgen over alle mogelijkheden die ze hebben. De meerderheid stemt hier mee in want ze willen niet discrimineren, en het individu dat zeker was (of hier gewoon nog niet aan toe was) worden nieuwe denkbeelden opgedrongen, en kan hierdoor psychisch in de war raken.

Covid: De IFR voor covid wereldwijd verschilt van regio tot regio, maar we kunnen in iedergeval zeggen dat deze <<1% is, en in Nederland zelfs 0.23%. En dat niet is niet gecorrigeerd voor leeftijd. Oftewel: als je jonger bent dan 50 en redelijk gezond bent, je echt heel veel pech hebt als je dood gaat aan covid of zelfs in het ziekenhuis beland. Toch moeten we ‘om de minderheid te beschermen’ in lockdown. Hierdoor neemt de collectieve individuele gezondheid af, omdat mensen niet meer kunnen sporten, niet meer samen zijn met anderen, en wordt dus de groep die mogelijk kan overlijden aan covid groter. We zwakken in dit geval de meerderheid af, om de minderheid twijfelachtige bescherming te bieden.

Ik snap dat als u aan de kant van een minderheid staat dat u graag voor uw rechten op wilt komen, en zolang de strijdt is voor gelijke individuele rechten steun ik u, maar ik haak af bij gelijke uitkomsten. Dat is namelijk een gebed zonder eind.

Om welke van deze drie onderwerpen het ook gaat, wij zijn de eerste generatie mensen die veiligheid boven vrijheid stellen, terwijl wij geloven dat met conservatieve vrijheden, we tot grootste dingen in staat zijn. U wordt middels emotionele chantage verantwoordelijk gemaakt voor jaren lang falend beleid. Er is zo veel nieuws dat u door de bomen het bos soms niet meer ziet. Het is tijd om een stap terug te doen. Tijd om even op de pauze knop te drukken, ga de natuur in, en laadt op.

Het houdt pas op als u opgeeft!

Warme Groet & Fijne zondag!