Over kinderen en prikjes

Elke dag dat ik even het nieuws check hoop ik dat we over het hoogte punt heen zijn, dat de curve is afgevlakt: de curve van waanzin. De exponentiële groei van absurde claims is verontrustend.

Nu ben ik geen anti-vaxxer (obligate disclaimer natuurlijk), maar ben wel tegen onnodige medische interventie. Hoe maken wij kinderen sterker? Door ze hun hele leven af te zonderen van vriendjes en vriendinnetjes? Door ze, op het moment van geboorte, in te pakken met bubbeltjes plastic? Of door hun immuunsysteem te injecteren met onnodige injecties omdat onze leiders niet een paar extra IC bedden kunnen plaatsen van uw belastinggeld maar wel een paar duizend BOA’s willen betalen om u overal te laten controleren?

Nu las ik laatst ook dat ‘moedermelk onnatuurlijk zou zijn’, maar dit is juist voor pasgeboren baby’tjes de belangrijkste bron van antistoffen. We zouden zelfs zo ver kunnen gaan als te zeggen: Gezonde mama, gezonde baby.

Net als dat een tomaat gekweekt uit mineraalwater wel alle vitaminen en mineralen bevat, bevat kunstmatige melk ook wel alle vitaminen en mineralen, maar ze bevatten niet alle essentiële aminozuren, en, in dat laatste geval, zeker geen antistoffen.

Daarna worden kinderen iets groter, en gaan ze zelf de wereld verkennen. Neem ze mee het bos in (laat ze geen paddestoelen eten 😉 ) Laat ze spelen met andere kinderen, af en toe vies worden, maar vooral: laat ze kind zijn. En u moet het echt zelf met elkaar doen.

De tijd van het naar onze ‘politieke leiders’ kijken is langzaamerhand voorbij. We kunnen helaas niet meer roepen dat we ergens recht op hebben, want 1 handtekening van een overijverige bewindsvoerder, en het recht is weg.

Vroeger dacht ik dat wanneer we ons aan de wet hielden, we goed waren. Dat is niet waar, we zijn dan enkel ‘braaf’ in de ogen van de staat. Een brave, volgzame burger, die blij is als het baasje eens per dag de deur opent, en hem een uurtje buiten laat spelen.

Gepubliceerd op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *