Over ons

Vetus Via Renovatum Visionem, betekend zoveel als een hernieuwde blik op de oude weg, en dat is precies waar wij voorstaan.

De mensheid heeft veel nieuwe technologie├źn tot haar beschikking, maar de ontwikkelingen gaan zo snel dat de ethisch/filosofische discussie vaak achterwege blijft. Daarnaast leven we in een tijd waarin bepaalde zaken ons opgedrongen worden terwijl die zelden in het belang van het individu of het gezin zijn.

Vragen als “Wie ben ik?“, “Waarom ben ik ziek of gezond?” en “Waarom doen we het eigenlijk zo?” worden vaak afgescheept met antwoorden als “Het is nu eenmaal zo”, en daarbij wordt de illusie gewekt dat “er gewoon maar mee te dealen” de enige methode is om een “goed” leven te kunnen lijden.

Maar wat is dat dan? “Een goed leven“. Die vraag is voor iedereen anders, maar voor vele van u, en ook voor mij, is dat niet wat wij nu aangeboden krijgen door de maatschappij.

De huidige maatschappij is gebouwd op verwarring, overprikkeling en verdoving, om ons maar in de immer smaller wordende fuik van het ‘vooraf bedachte’ leven de drukken.

Wij zijn zeker conservatief en voor de ‘nuchtere athe├»st’ misschien wat zweverig, al hoop ik dat ook hij hier, zo nu en dan, iets aan kan hebben.

Wij helpen graag met hun zoektocht naar geestelijke en lichamelijke gezondheid. Dit komt vaak neer op even ontsnappen uit de hedendaagse herrie, goede voeding, en goede gesprekken.

Een warme groet!