5 voor 12, maar dan echt

De boeren zijn de grootste vervuilers… Althans volgens dezelfde mensen die dagelijks in de duurste restaurants dineren en met prive jets de wereld over vliegen. Maar waar komt hun eten dan vandaan? Allemaal uit een fabriek die eten van chemicaliĆ«n maakt? Onze machtshebbers zullen toch wel begrijpen dat wanneer de voedsel industrie ‘ge-outsourced’ wordt, wij afhankelijk worden van de landen aan wie wij dit ge-outsourced hebben?

Er is teveel in de wereld gaande om een overzicht te bewaren. Corona is nog steeds een hot topic, vrijheden worden afgepakt alsof het niks is, en er wordt een lekker spelletje ‘divide and conquer’ gespeeld door onze elite.

Het antwoord is altijd “niet wij, maar zij”. Vingertjes wijzen, daar zijn ze goed in.

De tijd om stil te zitten en niks te doen is helaas voorbij. Wij kunnen ons niet meer verdoven met een Netflix serie over inclusie. Wij snappen heus wel dat het niet uit maakt of een man het met een man doet, of een vrouw met een vrouw. Dit zijn slechts afleidingsmanoeuvres om ons weg te laten kijken van het gevaar: We raken onze vrijheid, en onze mogelijkheid tot zelfvoorziening kwijt.

Ik zou graag met andere dingen bezig zijn, maar er is te veel verdeeldheid, als het gaat om meningen over vaccinaties, vrijheid en de manier waarop ik graag mijn leven wil leiden.

Als ik door mijn mening nog meer mensen van wie ik houdt kwijt dreig te raken, met pijn in mijn hart: so be it. Maar de manier waarop ik graag wil leven (zelfvoorzienend) net respect voor de natuur is voor mij belangrijker.

Benieuwd naar het vervolg van mijn avonturen? Neem gerust vaker een kijkje op mijn social media kanalen, of op deze website.

Wil jij ons supporten?

[donate]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *