Veelgestelde vragen

Wat doen jullie precies?

Onze naam “Vetus Via Renovatum Visionem” betekent vrijvertaald een oude weg bekeken met een nieuwe blik. Dat wil zeggen dat we u graag terug nemen naar de basis. Weg van de drukte van de moderne wereld. Om even jezelf terug te vinden, midden in de natuur.

Ik wil vrijwilliger worden, kan dat?

Ja dat kan. Indien je langere tijd bij ons wilt verblijven en ons mee wilt helpen kun jij je aanmelden als vrijwilliger. Je krijgt van ons dan kost en inwoning. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Geven jullie therapie?

In de letterlijke zin van het woord: nee. Wij helpen bij spirituele zingeving. Sommige mensen ervaren dit als therapie omdat we veel praten over gevoel en uw plaats in de wereld. Echter zijn onze gesprekken en/of adviezen nooit vervanging voor moderne medicijnen en therapieƫn.

Wat kost dat?

Alle tarieven worden in onderling overleg afgesproken. Dit is compleet afhankelijk van de activiteiten die u wenst.

Soms hebben we ook ruimte voor vrijwilligers, waardoor mensen met een kleiner budget toch mee kunnen doen met een aantal activiteiten.

Kan ik bij jullie langs komen?

Ja dat kan. Sommige mensen vinden het prettig om voor korte of langere tijd op retraite te gaan in de natuur. Wij begeleiden u graag.

Esotherisch en occult klinkt wel heel vreemd. Is het eng?

Sommige zaken lijken misschien eng, maar wij zullen een nieuweling natuurlijk nooit hetzelfde programma laten doorlopen als een gevorderde retraite ganger.

Ik verkeer in accute (psychische) nood en heb suicidale gedachten, kunnen jullie mij helpen?

U kunt het best contact opnemen met de crisisdienst van het land waarin u zich op dit moment bevind. Voor Nederland is dat www.113.nl voor Belgiƫ is dat www.zelfmoord1813.be

We kunnen er niet duidelijke genoeg over zijn: Spirituele retraites en of begeleiding zijn geen vervanging van moderne geneeskunst.

Heb ik een QR code nodig?

Wij gaan niet over de regels om landen in of uit te reizen, maar in ons huis heeft u geen QR nodig. Wij zullen u niet naar uw vaccinatie status vragen.